PS3 | PSP

Playstation 4

• DOMŮ
  • Playstation 3 konzole
  • Playstation 3 hry
  • Playstation 3 ovladače
  • Diskuze

Playstation 4 otázky

198 komentářů k “Playstation 4 otázky”

1. Ivo napsal:
    10.11.2015 (11:45)

Dobrý den,jeden skrom­ný dotaz bych měl a to: Jde ps4 při­po­jit k tv s roz­li­še­ním HD rea­dy i když je na tv hdmi konektor?
    Děkuji Ivo

Odpovědět
    • admin napsal:
      10.11.2015 (12:19)

Ano, pokud má hdmi vstup, pak není pro­blém PS4 k tako­vé TV při­po­jit. Jiná věc je to, že gra­fi­ka na HD rea­dy TV poje­de jen v niž­ším roz­li­še­ní (720p) a pak snad ani nemá smy­sl poři­zo­vat PS4…

Odpovědět
      • Ivo napsal:
        10.11.2015 (12:33)

Děkuji za rych­lou a uži­teč­nou odpoveď

Odpovědět
  2. Tomáš napsal:
    9.12.2015 (21:59)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký je roz­díl mezi PS4 CUH 1216A a CUH 1216B. Jen dopl­ním, že oba mode­ly mají HDD 1TB. Není náho­dou jeden model star­ší­ho typu, pou­ze s při­da­ným HDD? Děkuji za odpo­věď. Tomáš

Odpovědět
    • admin napsal:
      9.12.2015 (22:16)

Jde o stej­né revi­ze, pís­me­no jen ozna­ču­je stan­dard­ní veli­kost HDD. Pokud se A roz­ší­ří na 1TB, jde o zce­la totož­ný pro­dukt jako B.

Odpovědět
  3. Michal napsal:
    20.12.2015 (18:14)

Dobrý deň, chcel by som sa spý­tať (nakoľ­ko som nikdy so žia­d­nou kon­zo­lou nemal skú­se­nosť a uva­žu­jem o kúpe) ako to je so slu­chát­ka­mi naprí­klad či sa pri­pá­jajú ku kon­zo­le a tá pre­vá­d­za zvuk z tel­ky do slu­chá­tiek ale­bo sa to neja­ko dáva do tele­ví­zo­ra. A moja dru­há otáz­ka je či je kon­zo­la plne loka­li­zo­va­ná v CZ prí­pad­ne SK. Ďakujem za odpoveď 🙂

Odpovědět
    • Michal napsal:
      20.12.2015 (18:16)

Vlastne ešte jed­nu otá­zoč­ku by som mal. PlayStation Plus čítal som že kaž­dý mesi­ac sú 2 hry zadar­mo a urči­té zla­vy na hry tak ma zau­jí­ma­lo aké hry posky­tujú či sa jed­ná o nejakú aspoň tú stried­nu trie­du ale­bo ide o úpl­ne hry o kto­ré nemá takmer nikto záujem.A čo sa týka tých zliav naprí­klad či sú neja­ké výraznej­šie. Ďakujem,Michal.

Odpovědět
      • admin napsal:
        20.12.2015 (18:28)

Informace o PS Plus najde­te na strán­kách Sony: https://www.playstation.com/cs-cz/explore/ps4/features/playstation-plus/

Odpovědět
    • admin napsal:
      20.12.2015 (18:24)

PS4 kon­zo­le není loka­li­zo­va­ná do CZ/SK (ostat­ně žád­ná her­ní kon­zo­le od Sony nebo MS nemá CZ loka­li­za­ci, hry jsou stej­ně z více než 95 pro­cent v ang­lič­ti­ně, tak­že pokud nezvlá­dá­te cizí jazyk, tak nemá smy­sl si kon­zo­li kupo­vat). Co se týče ana­lo­go­vých “drá­to­vých” slu­chá­tek, ty se pří­mo do kon­zo­le neda­jí při­po­jit. Připojení je mož­né do 3,5 jacku na Dualshock 4 ovla­da­či (nut­no také nasta­vit v PS4 sys­té­mu aby do toho­to výstu­pu byl posí­lán kom­plet­ní zvu­ko­vý výstup). Jinak se pre­fe­ru­je pou­ži­tí bez­drá­to­vých slu­chá­tek od Sony a obec­ně se na PS4 nepo­čí­tá s při­po­je­ným ana­lo­go­vých výstup­ních zařízení.

Odpovědět
  4. pípa napsal:
    15.1.2016 (8:06)

Zdravim! Chtěl bych se zeptat, zda je mož­né nahrá­vat pře­no­sy z tele­vi­ze přes usb. do pamě­ti pla­ystat? Pokud ano, jak na to?Díky

Odpovědět
    • admin napsal:
      15.1.2016 (10:00)

Nevím o tom, že by na PS4 exis­to­val podob­ný hw jako je pro XBox One (TV tuner umož­ňu­jí­cí pří­jem pozem­ní­ho digi­tál­ní­ho TV signálu).

Odpovědět
  5. Libor napsal:
    28.1.2016 (22:38)

Dobrý den, je mož­né nějak časo­vě ome­zit uži­va­te­li pří­stup? Např. pod­le časo­vé­ho sché­ma­tu obdob­ně jako je rodi­čov­ská kon­t­ro­la ve Windows?

Odpovědět
    • admin napsal:
      28.1.2016 (22:48)

Časové ome­ze­ní sys­tém “rodi­čov­ské ochra­ny” na PS4 nena­bí­zí. Omezit jde pou­ze pří­stup na zákla­dě věko­vé­ho hod­no­ce­ní jed­not­li­vých her. Podrobné infor­ma­ce o sys­té­mu rodi­čov­ské ochra­ny (v češ­ti­ně) na PS4 najde­te zde: https://www.playstation.com/cs-cz/get-help/help-library/my-account/parental-controls/parental-controls-on-playstation‑4/

Odpovědět
  6. Jirka napsal:
    30.1.2016 (10:46)

Zdravím,
    pře­hra­je (zpra­cu­je) kon­zo­le BD-film v roz­li­še­ní 4K, nebo to do TV pošle jen ve Full HD???
    Předem dík za odpověď.

Odpovědět
    • admin napsal:
      30.1.2016 (15:25)

Ne, 4K blue ray (ultra HD blue ray video dis­ky) PS4 kon­zo­le v tuto chví­li (leden 2016) vůbec nepře­hrá­vá. Zda se to změ­ní v budouc­nu je nezod­po­vě­ze­ná otáz­ka na výrob­ce (ofi­ci­ál­ně neby­lo od Sony sdě­le­no zda by to vyře­šil jen upgra­de fir­m­ware, nebo zda je pro­blém jin­de — např. v hdmi výstu­pu resp. HDCP kódo­vá­ní pou­ží­va­ném na Ultra HD Blue ray, nebo v optic­ké jed­not­ce a jejích schop­nost číst odpo­ví­da­jí­cí více­vrst­vá média…)
      Nepotvrzené spe­ku­la­ce nazna­čo­va­ly, že by snad moh­la při­jít dal­ší nová ver­ze PS4 s pod­po­rou ultra HD Blue ray video dis­ků, ale kdo ví…

Odpovědět
  7. kamil napsal:
    28.8.2016 (12:26)

potre­bu­ji vyme­nit pla­teb­ni kar­tu k uctu ps4 a nevim jak muze­te pora­di t dekuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      28.8.2016 (14:34)

Jednoduše změň­te nasta­ve­ní peně­žen­ky (Wallet) v nasta­ve­ní PSN účtu — polož­ka Payment Methods (způ­so­by úhrady).
      Položka peně­žen­ka (wallet) je ale pří­stup­ná jen maji­te­lům hlav­ní­ho účtu PSN. Pokud jsou pod hlav­ním účtem udě­la­né dal­ší účty (např. pro děti), tak tyto mohou peně­žen­ku pou­ží­vat jen k plat­bám, ale nemů­žou měnit její nastavení.

Odpovědět
  8. Lukas napsal:
    20.10.2016 (7:17)

Dobrý den,chtel bych se zeptat jest­li jde na ps4 sta­ho­vat češ­ti­na ke hrám? Konkrétně k bar­man arkham knight…
    Předem děku­ji za odpověď

Odpovědět
    • admin napsal:
      20.10.2016 (9:01)

Na Playstation 4 se doda­teč­ně “češ­ti­na” do her (na roz­díl od PC) nesta­hu­je. Hra buď má pod­po­ru češ­ti­ny od vydá­ní, nebo nemá.

Odpovědět
  9. Kuba napsal:
    27.11.2016 (10:15)

Zdravím 🙂 chtěl bych se zeptat, jak je to s tou vylep­še­nou gra­fi­kou 4 k? Bude ostřej­ší obraz cel­ko­vě, nebo jen na TV, kte­ré 4K pod­po­ru­jí? Děkuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      27.11.2016 (15:11)

Předpokládám, že se ptá­te na ver­zi Playstation 4 PRO. Ta má sku­teč­ně smy­sl hlav­ně pokud máte TV se 4K roz­li­še­ním. Pokud se při­po­jí PS4 PRO na běž­nou full HD TV, tak “vylep­še­ní” obra­zu jsou mini­mál­ní a laik, kte­rý neví na co se dívat, tak to čas­to ani nepo­střeh­ne. Vylepšení obra­zu závi­sí na kon­krét­ní hře (postup­ně vychá­ze­jí patche pro již vyda­né hry), někde jdou vývo­já­ři spíš zvý­še­ním sta­bi­li­ty sním­ko­vé frek­ven­ce, v jiných titu­lech se zase vyu­ží­vá lep­ší­ho vzhle­du, kte­ré­ho je dosa­že­no tím, že hra kte­rá na PS4 PRO jede nativ­ně ve vyš­ším než full hd roz­li­še­ní, tak je pře­po­čí­tá­vá­na do full hd, což má za násle­dek lep­ší vyhla­zo­vá­ní kon­trast­ních hran apod. Rozhodně však neče­kej­te na full HD TV s PS4 PRO výraz­ně lep­ší obraz. 

Dokonce jsou i hry, kte­ré když se pus­tí na PS4 PRO s full HD TV, tak sice vypa­da­jí malin­ko lépe než na běž­né PS4, ale zase mají hor­ší sním­ko­vou frekve­ci (vět­ší záse­ky v gra­fic­ky nároč­ných scé­nách) než jakou bude­te mít při hra­ní na stan­dard­ní PS4 kon­zo­li (s o něco hor­ším obra­zem). Tohle se týká např. Last of Us, kte­rá na stan­dard­ní PS4 běží v 60 fps, ale na PS4 PRO (díky nároč­něj­ší gra­fi­ce) kle­sá čas­to sním­ko­vá frek­ven­ce pod 60. To je dáno tím, že i když je PS4 PRO při­po­je­ná jen k full HD TV, tak gra­fi­ka vnitř­ně jede stá­le ve 4K roz­li­še­ní a na full hd se jen pře­po­čí­tá­vá. Takže v pří­pa­dě této hry na PS4 PRO při­po­je­né jen k full HD zís­ká­te sice o něco lep­ší obraz, ale na dru­hou stra­nu nebu­de hra tak doko­na­le ply­nu­lá jako kdy­bys­te ji hrá­li jen na základ­ní PS4.

Je ale mož­né, že nové hry, kte­ré už v zákla­du počí­ta­jí s PS4 PRO budou mít “vylep­še­ní” obra­zu na full HD vidi­tel­něj­ší, ale to uká­že až budouc­nost. Nyní pla­tí to, že pokud nemá­te 4K TV, tak pří­nos PS4 PRO není v aktu­ál­ně dostup­ných hrách moc velký.

Odpovědět
  10. Jakub Voráček napsal:
    7.12.2016 (11:00)

Dobrý den,

chtěl bych si poří­dit 2Tb HDD na PS4. Tím pádem budu mít 500Gb k ničemu.
    Otázka: Je mož­ná jeho pře­stav­ba na exter­ní HDD? Nebo to nepo­vo­lí sofware. 

Díky

Odpovědět
    • admin napsal:
      8.12.2016 (2:05)

Hry lze na PS4 insta­lo­vat jen na inter­ní har­d­disk. Externí usb har­d­dis­ky nejsou pro insta­la­ci her podporovány.

Odpovědět
      • Jakub Voráček napsal:
        8.12.2016 (9:05)

Omlouvám se, špat­ně jsem se vyjá­d­řil. Myslel jsem jest­li jde HDD vyu­ží­vat sepa­rát­ně jako kla­sic­ký exter­ní dato­vý disk na fil­my, hud­bu apod. do PC.

Odpovědět
        • admin napsal:
          9.12.2016 (0:26)

Externí USB HDD jen pro data (ne pro insta­la­ci her) lze bez pro­blé­mů pou­žít. Nejvhodnější je když je disk zfor­má­to­ván pod exFAT filesystémem.

Odpovědět
  11. Tom napsal:
    7.12.2016 (18:31)

jaký je roz­díl mezi PS4 a PS4 Slim? A kte­rá z nich je lepší?

Odpovědět
    • admin napsal:
      8.12.2016 (2:06)

Výkonově jsou zce­la iden­tic­ké. Slim je men­ší, tiš­ší a má niž­ší spo­tře­bu. Jediné co Slim ver­ze nemá opro­ti star­ší ver­zi je optic­ký audio výstup.

Odpovědět
  12. Alena napsal:
    25.12.2016 (18:41)

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat mám ovla­dač na kabel spa­ro­va­ny a ten dru­hý jsme taky spa­ro­va­li ale když chce­me hrat oba tak se ten jeden odpojí.Můžete mi vysvet­lit proč co dělá­me špatně.Dekuji za odpověď

Odpovědět
    • admin napsal:
      25.12.2016 (18:52)

Druhý ovla­dač bude aktiv­ní jen v hrách, kte­ré pod­po­ru­jí hru dvou hrá­čů ve split scre­en mul­tipla­ye­ru. Více dopo­ru­ču­ji vygo­o­glo­vat ke kon­krét­ní hře, na dota­zy k jed­not­li­vým hrám zde nelze indi­vi­du­ál­ně odpovídat.

Odpovědět
  13. Michal P. napsal:
    26.12.2016 (20:36)

Dobrý den, měl bych dotaz ohled­ně toho, jak se u PS4 insta­lu­je celá hra do HDD? Abych nemu­sel stá­le měnit dis­ky, když chci hrát jinou hru. Děkuji.

Odpovědět
    • admin napsal:
      26.12.2016 (23:49)

Hru na PS4 nelze nain­sta­lo­vat tak, abys­te pro spuš­tě­ní nepo­tře­bo­va­li její ori­gi­nál­ní disk, to by si mohl kaž­dý hru nain­sta­lo­vat, potom disk s hrou pro­dat a hru samot­nou hrát aniž by vlast­nil ori­gi­nál, což je nesmysl.

Odpovědět
  14. Martina napsal:
    3.1.2017 (7:00)

Dobrý den, lze na ps4 pre­hra­vat fil­my z fla­sh­ky? Zkousela jsem pri­po­jit a nejde to. Moc dekuji.

Odpovědět
    • admin napsal:
      3.1.2017 (9:55)

Přehrávat lze pou­ze video for­má­ty, kte­ré pla­ystati­on 4 pod­po­ru­je. Viz infor­ma­ce v manu­á­lu k pří­stro­ji. Vypisovat to tady zno­vu a zno­vu je zby­teč­né, je tak jed­no­du­ché si to “vygo­o­glit”…

Odpovědět
  15. Rec napsal:
    19.1.2017 (18:26)

Zdravím. Na ps4 pre­hra­ju v poho­de 4K filmy ?

Odpovědět
    • admin napsal:
      19.1.2017 (20:33)

I základ­ní Playstation 4 má teo­re­tic­ky pod­po­ru pře­hrá­vá­ní 4K videa, ovšem v pra­xi jsem nevi­děl niko­ho kdo by to zkou­šel (kde vzít 4K video ve for­má­tu pod­po­ro­va­ném na Playstation 4?). 

Větší pod­po­ra 4K pře­hrá­vá­ní je u Playstation 4 PRO — např. pod­po­ra stre­a­mo­va­cí video služ­by Netflix 4K, Youtube 4K. Nicméně při pře­hrá­vá­ní 4K offli­ne video­sou­bo­rů je na tom i PS4 PRO bíd­ně co se týče nativ­ně pod­po­ro­va­ných for­má­tů (AVC Profile High Level 5.1). A čekat, že se něco zlep­ší v někte­rém z budou­cích upda­te fir­m­ware PS4 je hod­ně opti­mis­tic­ké (nej­roz­ší­ře­něj­ší for­má­ty MKV 4K/H.265 dnes ani PS4 PRO nepřehraje).

Nepříjemné je také, že PS4, ani PS4 PRO nepře­hrá­va­jí 4K UHD blu-ray video dis­ky, tak­že pokud chce­te kon­zo­li na pře­hrá­vá­ní 4K videa, mno­hem lep­ší je pro ten­to účel nový XBox One Slim.

Odpovědět
  16. Pavel Vrnata napsal:
    4.2.2017 (16:56)

Zapoměl jsem hes­lo a když jsem jim poslal žádost o zapo­me­nu­té hes­lo at zašlou na muj email nic stá­le nedorazilo.Opravdu me to štve.poradite?

Odpovědět
    • admin napsal:
      4.2.2017 (18:00)

https://www.playstation.com/cs-cz/get-help/help-library/my-account/access-and-details/how-to-use-a-playstation-4-to-reset-a-forgotten-master-account‑p/

Odpovědět
  17. ondra napsal:
    15.2.2017 (7:37)

Zdravím, měl bych dotaz ohled­ně účtu na PS. Na svém vlast­ním PS4 mám svůj účet. Kdybych se roz­hod­li, že si od něko­ho kou­pím nebo že mi dá svůj vlast­ní účet, kte­rý hrál na své PS-ku a kde má sta­h­lé něja­ké hry(digitální). Stačí si pou­ze od něho vzít při­hla­šo­va­cí úda­je, poté se při­hlá­sit na svém PS-ku a hry by měli být v knihovně?
    Předem díky 🙂

Odpovědět
    • admin napsal:
      15.2.2017 (9:56)

PSN účet je tře­ba nej­pr­ve na prv­ní kon­zo­li deak­ti­vo­vat (nesmí být nadá­le vede­na jako pri­már­ní kon­zo­le k účtu). Následně pro­vést pře­nos dat ze sta­ré PS4 na novou (pokud jsou na sta­ré kon­zo­li stáh­nu­tá data vzta­hu­jí­cí se k dané­mu účtu). A nako­nec na nové kon­zo­li se při­hlá­sit a akti­vo­vat jako pri­már­ní kon­zo­li k tomu­to účtu.

Odpovědět
  18. Vasek napsal:
    15.3.2017 (19:28)

Dobrý den. Mám xpe­rii M5.podporuje mobil remo­te play?protože po pře­čte­ní růz­ných návo­du zabo­ha nemůžu pro­po­jit mobil s konzoli,abych mohl s drza­kem hrát na mobilu?děkuji za odpo­věď či pří­pad­nou radu

Odpovědět
    • admin napsal:
      15.3.2017 (21:07)

Remote Play apli­ka­ce (stáh­nu­tel­ná z goo­gle play) ofi­ci­ál­ně dle výrob­ce pod­po­ru­je mode­ly Xperia X, Z3, Z4 a Z5. Detaily na webu výrob­ce zde: https://www.sonymobile.com/global-en/apps-services/remote-play/

Odpovědět
  19. David napsal:
    28.3.2017 (20:26)

Zdravím mam dotaz … Mam doma PS4 PRO a nevím jest­li na nim můžou hrát 2 hrá­či najed­nou… Kamarád mě říkal ako­rát něco o sdí­le­ní hry mezi pla­ystati­o­na­ma … Díky

Odpovědět
    • admin napsal:
      28.3.2017 (20:53)

Více hrá­čů může hrát pokud daná hra pod­po­ru­je hru více hrá­čů, je to stej­né jako na kla­sic­ké PS4 konzoli.

Odpovědět
      • myDavid napsal:
        28.3.2017 (22:09)

Nevím jest­li jsem to pocho­pil správ­ně ale mam namys­li že když já si zapnu hru a pri­sed­ne si ke mně někdo jest­li to jde takhle ve dvou…jako na ps 1 nebo 2. (u mě v poko­ji 2 hrá­či 1 Playstation) ?

Odpovědět
        • admin napsal:
          28.3.2017 (23:02)

Jasně, je to stej­né na všech kon­zo­lích včet­ně PS4 — mul­tipla­yer jak onli­ne, tak offli­ne je mož­ný ve hrách, kte­ré tuto funk­ci pod­po­ru­jí (což roz­hod­ně nejsou všechny).

Odpovědět
  20. Petr napsal:
    9.4.2017 (15:27)

Mam otaz­ku lze pre­nest z jed­no­ho ps 4 do dru­he­ho moje ulo­ze­ne hry aby mohl kama­rad hrat moji karie­ru kde sem ja skon­cil kdyz se jed­na o stej­nou hru???

Odpovědět
    • admin napsal:
      9.4.2017 (16:55)

ulo­že­né pozi­ce z her jsou váza­né na kon­krét­ní účet PSN, nelze je pře­nést do jiné­ho účtu (ochra­na pro­ti pod­vá­dě­ní v hrách atd.)

Odpovědět
  21. Michal napsal:
    27.4.2017 (20:25)

Zdravím, zakou­pil jsem ps4pro a chci pře­nést data ze staré­ho, postu­pu­ji dle instruk­cí, ale vždyc­ky 1sekundu před kon­cem mi to hodí chy­bu a píše, že vypr­šel čas.…Díky za pomoc

Odpovědět
    • admin napsal:
      27.4.2017 (20:44)

Bezproblémový způ­sob pře­no­su dat je pro­po­jit obě kon­zo­le spo­lu ether­net kabe­lem (nebo kaž­dou kon­zo­li při­po­jit kabe­lem na stej­ný rou­ter do stej­né sítě) a pro­vést pří­mý pře­nos přes ten­to kabel. Obě kon­zo­le by kro­mě pro­po­je­ní tím­to kabe­lem měly býr při­po­je­ny k inter­ne­tu přes stej­nou wifi sít (pokud bude kaž­dá kon­zo­le při­po­je­na přes jinou wifi, může to házet chybu).

Podrobnější info je na webu výrob­ce, např. zde: https://blog.eu.playstation.com/2016/11/09/how-to-transfer-your-data-from-ps4-to-ps4-pro/

Pokud máte něja­ký pro­blém i při dodr­že­ní návo­du, kon­tak­tuj­te čes­kou pod­po­ru výrobce.

Odpovědět
  22. Štěpán Kadlec napsal:
    20.5.2017 (17:02)

Dobry den.potřeboval bych pora­dit.. pri hra­ní mi z nice­ho nic presta­lo fun­go­vat spo­je­ni mezi ovla­da­čem a ps4„ ovlad­sc svi­ti nor­mál­ně a nabi­ji se a to stej­nx i dru­hy , ale nejde mi je pri­po­jit ani přes usb … chy­ba bude nej­spíš v kon­zo­li. Nejaky rady nebo mi nezbý­vá nic jiny­ho nez reklamace?

Odpovědět
    • admin napsal:
      20.5.2017 (17:18)

Nejdřív zku­sit reset ovla­da­če a jeho nové spá­ro­vá­ní s konzolí:

Při vypnu­té PS4 kon­zo­li stisk­nout (a podr­žet něko­lik sekund) malé tla­čít­ko vle­vo na spod­ní stra­ně dual­shock 4 ovla­da­če (v malé dír­ce, pou­žít např. spon­ku). Následně při­po­jit ovla­dač kabe­lem ke kon­zo­li a zapnout ji. Stiskem tla­čít­ka PS na ovla­da­či by se měl ovla­dač zno­vu spá­ro­vat s kon­zo­lí. Pokud není funkč­ní, kon­tak­tuj­te auto­ri­zo­va­ný ser­vis výrobce.

Odpovědět
  23. Petr napsal:
    5.6.2017 (16:10)

Chtěl bych se zeptat jest­li je mož­no kou­pit dárek pří­te­li přes PS store?

Odpovědět
    • admin napsal:
      5.6.2017 (17:27)

Ne to nelze. Lze jen nakou­pit kre­dit pro PSN (for­mou kódu pro dobi­tí, ne jako pří­mé dobi­tí vlast­ní­ho účtu — z něj nelze měnu nikam pře­vá­dět) a dotyč­né­mu dát kód pro dobi­tí kre­di­tu a násled­ně si sám dle své úva­hy může něco koupit.

Odpovědět
  24. Bára napsal:
    29.6.2017 (8:03)

Dobrý den, měla bych dotaz půjdu dát rekla­mo­vat PS 4 mám ho nece­lý rok. Ps + mám zapla­ce­ný na rok. Zruší se mi když tam budou něco opra­vo­vat nebo se jen pak zase při­po­jím pod svým účtem. Děkuji za odpověď

Odpovědět
    • admin napsal:
      29.6.2017 (9:11)

Před zaslá­ním do ser­vi­su na rekla­ma­ci je tře­ba si všech­na data zálo­ho­vat na usb disk. A až při­jde nová kon­zo­le, zno­vu vše ze zálo­hy obno­vit. Takže ano, při­jde­te o všech­na data na pev­ném dis­ku, ale co se týká účtů do nichž se při­hla­šu­je přes inter­net, tak tam se lze samo­zřej­mě při­hlá­sit i na jiné kon­zo­li, pou­ze nebu­dou pří­stup­ná data dří­ve ulo­že­ná na hdd.

Odpovědět
  25. petr napsal:
    15.8.2017 (14:54)

zdra­vim. mam dotaz kdyz si kou­pim 2x ps plus a akti­vu­ji je spo­lec­ne nebo napr. za 2 mesi­ce budu mit 2 roky (22 mesicu) ps plus nebo jed­no plusko nahra­di to dru­he nevy­cer­pac­ne? diky za odpoved

Odpovědět
    • admin napsal:
      15.8.2017 (17:17)

Výrobce na webu uvá­dí, že před­plat­né ps plus (na jed­nom účtu na jed­né kon­zo­li) se spo­ju­jí dohro­ma­dy a akti­vu­jí se postup­ně. Nicméně tam nikde není uve­de­no, zda to fun­gu­je jen při náku­pu ps plus z jejich onli­ne sto­ru, nebo zda to fun­gu­je i na vou­che­ry. V kaž­dém pří­pa­dě bych radě­ji kon­tak­to­val jejich info lin­ku pro ově­ře­ní. Obzvlášť v situ­a­ci, kdy se od září 2017 bude výraz­ně ps plus zdra­žo­vat, tak není jis­té vůbec nic (dalo by se před­po­klá­dat, že se budou brá­nit tomu aby někdo nakou­pil teď lev­něj­ší před­plat­né a zís­kal tak o dost lev­ně­ji dlou­ho­do­bé předplatné).

Odpovědět
  26. Mara napsal:
    9.9.2017 (10:02)

Dobry den,
    Chci se zeptat zda-li exis­tu­je neja­ky blu­e­to­o­th adapter na ps4 aby sli ke kon­zo­li pres blu­e­to­o­th pri­po­jit slu­chat­ka jine znac­ky nez sony?
    Diky za odpoved

Odpovědět
    • admin napsal:
      9.9.2017 (15:16)

Teoreticky to jde, nicmé­ně nevi­dím důvod při­po­jo­vat k PS4 jiné než ofi­cál­ně pod­po­ro­va­né blu­e­to­o­th slu­chát­ka od výrob­ce (vzhle­dem ke kva­li­tě blu­e­to­o­th pře­no­su audia). Pokud máte tako­vou potře­bu, dopo­ru­ču­ji si vygo­o­glit v ang­lič­ti­ně postu­py lidí co tak­to krko­lomně něja­ký BT head­set při­po­jo­va­li (zde se tím zabý­vat nebu­du, dle mého názo­ru je to ztrá­ta času). V prin­ci­pu jde o to, že je potře­ba při­po­jit do usb konek­to­ru na ps4 samo­stat­ně fun­gu­jí­cí BT zaří­ze­ní, kte­ré je záro­veň zvu­ko­vou kar­tou i blu­e­to­o­th vysí­la­čem a kte­ré obsta­rá veš­ke­rou bez­drá­to­vou komu­ni­ka­ci s nepod­po­ro­va­ný­mi blu­e­to­o­th slu­chát­ky, tak že PS4 o těch­to slu­chát­kách vůbec neví.

Odpovědět
  27. Miky napsal:
    1.11.2017 (22:49)

Dobrý den,
    Mohl bys­te mi pro­sím pora­dit jest­li je ten­to moni­tor vhod­ný k ps4 slim a jest­li když ho při­po­jim reduk­ci hdmi to dvi tak poje­de na 144Hz nebo jenom na 60Hz a když jo tak jest­li to má vel­ký vliv na ply­nu­lost obra­zu. 24-asus-vg248qe-d390105

Popřípadě by jste mi mohl dopo­ru­čit jiný děku­ji za odpověď

Odpovědět
    • admin napsal:
      1.11.2017 (23:00)

PS4 nativ­ně nepod­po­ru­je vyš­ší sním­ko­vé frek­ven­ce než 60 Hz, tak­že nemá smy­sl k ní poři­zo­vat “her­ní” moni­tor s vyš­ší­mi frek­ven­ce­mi (ps4 slim navíc drti­vou vět­ši­nu her pře­hrá­vá max. na 30 fps). Dotazy ke kon­krét­ní­mu moni­to­ru smě­řuj­te k pro­dej­ci dané­ho monitoru.

Odpovědět
      • Miky napsal:
        2.11.2017 (0:44)

Děkuji za odpo­věď, tak­že bude sta­čit lev­něj­ší vari­an­ta moni­to­ru FullHD s nizkou ode­zvou, těch max 30fps srov­ná­vá­te s PS4 PRO ?

Odpovědět
        • admin napsal:
          2.11.2017 (0:55)

Ano, na PS4 slim sta­čí běž­ný fullHD moni­tor, na PS4 PRO lze vyu­žít až 4K roz­li­še­ní, ale sním­ko­vá frek­ven­ce stej­ně není vyš­ší než 60 fps, tak­že rych­lej­ší her­ní moni­to­ry ani tady nedá­va­jí smysl.

Odpovědět
  28. Parkysis napsal:
    18.11.2017 (21:04)

Zdravím, chtěl bych se zeptat.. Jsem vlast­ní­kem Ps4, před rokem jsem si do něj zakou­pil i nové 2TB HDD a nyní mám v plá­nu si poří­dit Ps4 PRO. Myslíte že když to HDD z ps4 přen­dám do ps4 pro a pře­in­sta­lu­ji tam soft­war. Budu tam mít všech­na původ­ní data z PS4? ulo­že­né hry a nain­sta­lo­va­né atd? Děkuji za odpověď. 🙂

Odpovědět
    • admin napsal:
      19.11.2017 (2:47)

Harddisk na PS4 je vždy svá­zán šif­ro­vá­ním for­má­to­vá­ní s jed­nou kon­krét­ní kon­zo­lí, nelze ho “přen­dat” do jiné PS4 kon­zo­le. Přenos dat je tře­ba řešit funk­cí zálo­ho­vá­ní na exter­ní disk a pak obno­vou dat ze zálo­hy na jiné PS4 konzoli.

Odpovědět
  29. al144444 napsal:
    19.11.2017 (19:17)

Dobrý den chtě­la bych se zeptat jest­li jsou ps4 a ps4 slim výko­no­vě stej­né děku­ji za odpověď

Odpovědět
    • admin napsal:
      19.11.2017 (19:43)

Je to napros­to stej­ný hard­ware, tak­že má napros­to shod­ný výkon, jen u ps4 slim je pou­ži­ta nověj­ší výrob­ní tech­no­lo­gie s niž­ší spotřebou.

Odpovědět
  30. onononono napsal:
    21.11.2017 (15:26)

Dobrý den,

pro­sím Vás jak je to u Playstation s člen­stvím. Platí se něja­ká část­ka např. roč­ní členství?

nebo si poří­dím PS, hru a pros­tě hraju.

jde mi o pří­pad­ně dal­ší nákla­dy k této konzoly.

pře­dem děkuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      21.11.2017 (15:28)

viz: http://playstation4konzole.cz/296/ps4-hry/online-multiplayer-na-ps4/

Odpovědět
      • onononono napsal:
        21.11.2017 (15:33)

děku­ji

a neví­te jak je to u Fify 18?

je mi jas­né, že pokud budu chtít hrát onli­ne, tak si člen­ství budu muset koupit.

ale jak je to pokud bych chtěl hrát hru offline?

Odpovědět
        • admin napsal:
          21.11.2017 (15:34)

Pro offli­ne hra­ní fifa 18 není tře­ba ps plus předplatné.

Odpovědět
  31. MnMGold napsal:
    31.12.2017 (16:29)

Ahoj,
    mám dotaz ohled­ně exter­ní­ho úlo­žiš­tě. Některé hry mám stáh­lé z PS sto­re a ulo­že­né na na ex. disku.
    Můžu bez pro­blé­mu exte­rák vypo­jit a zapo­jit do jiné PS4 aniž by se hry sma­za­li a mohl hry hrát na té jiné PS4? 

Díky.

Odpovědět
    • admin napsal:
      31.12.2017 (16:37)

Hry sta­že­né z PS Store na exter­ní disk, lze pou­žít i na jiné PS4 kon­zo­li po při­po­je­ní toho­to dis­ku, ovšem je nut­né se na této kon­zo­li při­hlá­sit k PSN účtu z původ­ní­ho PS4. Tedy lze si hdd při­nést ke kama­rá­do­vi, při­po­jit k jeho kon­zo­li, při­hlá­sit se do své­ho PSN a hry hrát. Nicméně nelze být při­hlá­šen do jed­no­ho PSN účtu z více kon­zo­lí najed­nou, což je ochra­na pro­ti “kopí­ro­vá­ní” her.

Odpovědět
  32. MnMGold napsal:
    1.1.2018 (14:03)

Další pro­blém 😀 :/

vče­ra jsem své dva dual­shoc­ky při­po­jil na kama­rá­do­vu ps4 a oba dva bez pro­blé­mu fun­go­va­li, dnes se je pokou­ším při­po­jit zpět ke své ps4, ale mar­ně. Dělám vše tak jak je nut­né. pro­po­jil jsem obě zaří­ze­ní přes USB kabel mač­kám tla­čít­ko PS ovla­dač začne vyhle­dá­vat, ale nena­jde, dru­hý rea­gu­je stej­ně. Konzole je zaplá, zkou­šel jsem jí restar­to­vat stej­ně tak i ovla­da­če na zad­ní stra­ně, ale nic. jsem v kon­cích a na offi­ci­a­lu jsem nic nenašel.

Odpovědět
    • MnMGold napsal:
      1.1.2018 (14:24)

Problém vyře­šen.
      Sranda byla v tom že nejde pou­žít naho­di­lý USB kabel napří­klad z mého tele­fo­nu apod., ale pou­ze ori­gi­nál­ní USB co je v bale­ní s PS4. Nevím, jak to ten ovla­da­če nebo PS4 pozná, ale budiž. Asi je má ori­go kabel lep­ší vodi­vost nebo fakt nevím 😀

Odpovědět
  33. Karlos napsal:
    2.1.2018 (18:17)

Zdravím,
    mám dotaz na objed­ná­vá­ní her přes PS4. Je po mne žádán 10 míst­ný kód. Kde ho najdu?
    Díky

Odpovědět
    • admin napsal:
      2.1.2018 (18:26)

10 míst­ný kód slou­ží pro uplat­ně­ní bonu­sů jaký­mi jsou sle­vy na digi­tál­ní nákup her apod. (kte­ré jsou někdy roz­dá­vá­ny v rám­ci růz­ných pro­mo akcí) — nejde o nic povinného.

Odpovědět
  34. jobar napsal:
    4.1.2018 (18:20)

Zdravím, zeptám mám PS4 již del­ší dobu, měl jsem sta­rou kon­zo­li teď i Pro , kdy­si jsem dělal účet bez toho abych si něco o tom pře­če­tl a do id jsem dal své jmé­no, kou­pil jsem 3 měsíč­ní před­plat­ný psplus kvů­li klu­ko­vi na zkouš­ku a teď když hra­je onli­ne, se mi tam obje­vu­je mé jmé­no, na kon­zo­li to nelze změ­nit co se uvá­dí i na strán­kách PS,ale pře­če­tl jsem to až teď, mys­lí­te že na pod­po­ře PS4 by mi vyšli vstříc a změ­ni­li to? Udělal bych nový účet a akti­vo­val ps plus tam, ale nemám již sta­rý kód na akti­va­ci a nevím jest­li když byl kód pou­žit by bylo plusko akti­vo­vá­no i tam,nevím, mož­ná pokud se jed­ná o jeden sys­tém. Děkuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      4.1.2018 (21:19)

PSN ID nejde změ­nit, na tuto zále­ži­tost je uži­va­tel v licenč­ních pod­mín­kách upo­zor­něn (když si účet zaklá­dá, kaž­dý musí odsou­hla­sit, že si tyto pod­mín­ky přečetl…).
      Nicméně účtů si může­te udě­lat kolik chce­te. A samo­zřej­mě jed­nou pou­ži­tý kód (např. před­plat­né ps plus) již nejde zno­vu použít.

Odpovědět
  35. Trogar napsal:
    9.1.2018 (8:46)

Zdraví mám dotaz když kole­ga ma Xbox one s a hru Mud Runner a ja jsem zvyklí na ps. Když si kou­pím PS4 a stej­nou hru Mud Runner a chce­me hrat spo­lu onli­ne pujde to spo­lu při­po­jit Ps4 a Xbox?

Odpovědět
    • admin napsal:
      9.1.2018 (10:02)

Ne to nepů­jde, cross-plat­form mul­tipla­yer není na PS4 podporován.

Odpovědět
  36. Daniel Dufek napsal:
    11.1.2018 (22:44)

Dobrý den chtěl bych se zeptat když mate ps plus tak ty sta­že­né hry zadar­mo kte­ré dosta­ne­me jako čle­ni ps plus nám zůsta­nou i příští měsíc
    Děkuji za odpovědi

Odpovědět
    • admin napsal:
      11.1.2018 (23:08)

Ano, hry dří­ve sta­že­né hry zůstá­va­jí dostup­né po celou dobu co máte aktiv­ní PS Plus před­plat­né (tak­že se vypla­tí kaž­dý měsíc hry zdar­ma sta­ho­vat i když je momen­tál­ně nebu­de­te hrát — hry, kte­ré daný měsíc nestáh­ne­te již poz­dě­ji nejsou k dis­po­zi­ci k bez­plat­né­mu stažení).

Odpovědět
  37. Jirka napsal:
    15.2.2018 (9:37)

Přeji hez­ký den.
    Jak fun­gu­je u PS4 hra dvou hrá­čů (dvou ovla­da­čů) ve hrách kte­ré to umož­ňu­jí. Obrazovka se roz­dě­lí na dvě čás­ti a kaž­dý pak sle­du­je svo­ji část?
    Není mož­né k PS4 při­po­jit něja­kým způ­so­bem dva moni­to­ry, aby se kaž­dý hráč pak díval jen na ten “svůj” moni­tor při hra­ní her pro dva hráče?

Odpovědět
    • admin napsal:
      15.2.2018 (10:09)

Připojení dvou TV ke kon­zo­lím není mož­né. To jak vypa­dá offli­ne mul­tipla­yer zále­ží na kon­krét­ní hře, jaké her­ní reži­my pod­po­ru­je. Pokud hra umož­ňu­je hru dvou hrá­čů na jed­né kon­zo­li, jde buď o split scre­en mul­tipla­yer, kdy kaž­dý hráč má vlast­ní oddě­le­nou část obra­zov­ky. Druhou mož­nos­tí (méně pod­po­ro­va­nou) je hra dvou (v něko­li­ka pří­pa­dech i více) hrá­čů na jed­né “obra­zov­ce”, kdy se dění ode­hrá­vá ve spo­leč­ném prostoru.

Odpovědět
  38. Alena napsal:
    20.2.2018 (21:35)

Dobry den,mozna hlou­py dotaz, ale pri­jde mi div­ne ze se PS4 slim pry neda vypnout do upl­ne­ho ticha a tmy. Stale nam svi­ti pod­svi­ce­ni v pred­ni cas­ti. Opravdu to tak musi byt?
    Dekuji za odpoved

Odpovědět
    • admin napsal:
      20.2.2018 (21:40)

Nevím, co máte na mys­li, ale samo­zřejm při úpl­ném vypnu­tí kon­zo­le na ni vůbec nic nesví­tí. Pár jedin­ců mož­ná ješ­tě dnes pou­ží­vá “rest mode”, při kte­rém sví­tí kon­t­rol­ka oran­žo­vě a kon­zo­le může na poza­dí vyko­ná­vat někte­ré ener­ge­tic­ky nená­roč­né čin­nos­ti, nicmé­ně nikdo rozum­ný by ten­to režim neměl pou­ží­vat (výpa­dek prou­du v tom­to reži­mu může být hod­ně nepří­jem­ný — poru­še­ní inte­gri­ty dat na hdd apod.).

Odpovědět
  39. Jan napsal:
    23.2.2018 (12:14)

Zdravím, chci se zeptat, na čem všem zále­ží, jaké bude mít pak hra výsled­né fps. Zda zále­ží na tele­vi­zi, HDMI kabe­lu atd. A zda exis­tu­je na PS4 něja­ký pro­gram na měře­ní fps. Mám tele­vi­zi pou­ze s roz­li­še­ním HD rea­dy a hra­ji na tom CoD WaW2…Děkuji za odpovědi

Odpovědět
    • admin napsal:
      23.2.2018 (12:44)

Hra spuš­tě­ná na jaké­ko­liv kla­sic­ké PS4 má vždy stej­né fps, ničím to nelze ovliv­nit (na kon­zo­lích se fps neře­ší). Na PS4 PRO lze vět­ši­nou v hrách zvo­lit buď režim vyš­ší roz­li­še­ní s niž­ším fps, nebo niž­ší roz­li­še­ní s vyš­ším fps (zále­ží indi­vi­du­ál­ně na kon­krét­ní hře). Software na měře­ní “fps” na PS4 pocho­pi­tel­ně nee­xis­tu­je (odbor­ná měře­ní se pro­vá­dí spe­ci­a­li­zo­va­ným hard­warem). Vyjímečně lze v PS4 hře zapnout zob­ra­zo­vá­ní fps někde v menu (nicmé­ně tako­vých her bude méně než prs­tů neši­kov­né­ho pyrotechnika…).

Odpovědět
  40. David napsal:
    31.3.2018 (9:26)

Ahoj, zakou­pil jsem roč­ní člen­ství v ps plus a stáh­nul si pár her zdar­ma. Zůstanou mi tyto hry i potom co po roce pře­sta­nu pla­tit člen­ství ps plus? Budu je moci nor­mál­ně hrát dál?

Odpovědět
    • admin napsal:
      31.3.2018 (15:16)

Hrát je může­te jen když máte aktiv­ní Playstation Plus před­plat­né. Jak před­plat­né vypr­ší, tak hry sta­že­né zdar­ma v rám­ci PS Plus nebu­de­te moci nadá­le hrát. Teprve až si zno­vu pro­dlou­ží­te před­plat­né PS Plus, tak tyto hry půjdou opět hrát.

Odpovědět
  41. Milan napsal:
    28.5.2018 (11:35)

Dobrý den, chci se zeptat, vlast­ním ps4 a otec taky tak­že kaž­dej máme jed­nu, a chce­me že by si otec zakou­pil funk­ci ps plus a pak mi ji sdí­lel jak to udě­lat? Abysme nemu­se­li kupo­vat oba, a bude­me moci hrat pres inter­net spo­lu zaro­ven neja­kou hru?

Odpovědět
    • admin napsal:
      28.5.2018 (11:51)

Pro onli­ne hra­ní je potře­ba na kaž­dé kon­zo­li akti­vo­va­né Playstation Plus před­plat­né, tj. nelze pou­žít jen jed­no a “sdí­let jej”.

Odpovědět
  42. Libor napsal:
    28.5.2018 (17:18)

Dobrý den, když si na PS sto­re kou­pím hru, nebo stáh­nu zdar­ma v rám­ci měsíč­ní akce, a potom ji oddin­st­slu­ji, pro­to­že už nemám mís­to na HDD,lze ty hry potom zno­vu kdy­ko­liv zdar­ma nain­sta­lo­vat zpět?

Odpovědět
  43. admin napsal:
    28.5.2018 (19:41)

Pokud je hra při­dá­na do knihov­ny her, tak může být sma­zá­na a poz­dě­ji bez­plat­ně přes her­ní kni­hov­nu zno­vu sta­že­na. Pokud jde o hru zdar­ma přes ps-plus, potom je samo­zřej­mě toto mož­né jen na stej­ném ps-plus účtu.

Odpovědět
  44. patrik napsal:
    31.5.2018 (6:58)

Dobrý den , měli jste někdo pro­blém u PS4 s při­po­je­ním na inter­net ? Píše mi to pořád pro­blém s DNS ser­ve­rem. Měl jsem tu správ­ce sítě a ten si taky nevě­děl rady , prý to to je tím že jsem tam insta­lo­val nej­no­věj­ší aktu­a­li­za­ce 5.55 a a ta má něja­ké pro­blémy, že to mám dát rekla­mo­vat. Děkuji za rady.

Odpovědět
    • admin napsal:
      31.5.2018 (8:59)

To je nesmy­sl rekla­mo­vat kon­zo­li kvů­li neschop­nos­ti něko­ho nasta­vit internet…

Odpovědět
  45. Martin napsal:
    3.6.2018 (11:24)

Dobrý den když bych měl PS4 s PS plus mohl bych hrát s něja­kým hrá­čem kte­rý má PS3?

Odpovědět
    • admin napsal:
      3.6.2018 (14:45)

PS3/PS4 crossplat­form mul­tipla­yer má jen vel­mi málo her (sta­čí vygo­o­glo­vat), ale žád­né nové hry na PS3 nevy­chá­zí a hry, kte­ré jsou na PS4 hitem na PS3 nikdy ani nevyšly…

Odpovědět
  46. Jakub napsal:
    8.6.2018 (16:57)

Dobry den, aktu­al­ne mam plat­ne ps plus do 30.8’2018. Nyni je na playstation.store akce, ze roc­ni plus ucet za 1038 kc. Pokud bych si jej nyni zakou­pil co se sta­ne? Bude mi navy­se­na plat­nost uctu o rok se sou­cas­nym tedy do 30.8.2019 nebo bude pla­tit pou­ze nove plusko tedo do 7.6.2019? Diky moc za odpoved.

Odpovědět
    • admin napsal:
      8.6.2018 (18:29)

Při pro­dlou­že­ní před­plat­né­ho PS Plus se při­čí­tá plat­nost k době aktu­ál­ní­ho před­plat­né­ho, tj. nepři­jde­te o žád­nou jeho část i když pro­ve­de­te pro­dlou­že­ní před vypr­še­ním toho stávajícího.

Odpovědět
  47. Jakub napsal:
    30.6.2018 (12:49)

Dobrý den..chci se zeptat zda se zacho­va­jí hry na ps4 kdyz sma­žu svůj účet?

Odpovědět
    • admin napsal:
      30.6.2018 (14:23)

Hry zakou­pe­né digi­tál­ně jsou pocho­pi­tel­ně vždy váza­ny na účet z něhož byly pla­ce­ny. Zrušením toho­to účtu se zru­ší i veš­ke­ré náku­py z toho­to účtu provedené.

Odpovědět
  48. Vladimír napsal:
    18.7.2018 (16:49)

Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat pokud mám účet na ps4 a na tom účtu zakou­pe­ný ps plus. A na stej­né kon­zo­li je i jiný účet. Je mož­né ps plus nějak sdí­let pro oba nebo musí být zakou­pe­no 2x.
    Děkuji za odpověd.

Odpovědět
    • admin napsal:
      18.7.2018 (17:07)

PS Plus na jed­né kon­zo­li sdí­le­jí všech­ny dal­ší účty (původ­ní, kte­rý má PS Plus akti­vo­vá­no musí mít nasta­ve­nou PS4 jako pri­már­ní systém).

Odpovědět
  49. Vladimír napsal:
    19.7.2018 (7:02)

Dobrý den,
    měl bych ješ­tě jed­nu otáz­ku. Pokud mám ps plus zadar­mo zku­šeb­ní ver­zi na 14 dní. Je mož­né že se na mých účtech na ps4 nesdílí.(fungujemi jen u toho jed­no­ho účtu, u ostat­ních ne)
    Děkuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      19.7.2018 (9:01)

Účet s aktiv­ní služ­bou ps plus (nezá­le­ží zda jde o zku­šeb­ní dobu) nasta­ve­ný jako pri­már­ní (!) sdí­lí s dal­ší­mi účty na stej­né kon­zo­li toto předplatné.

Odpovědět
  50. Jan Kotora napsal:
    11.8.2018 (18:19)

Dobrý den chtěl bych se zeptat jak pro­dat Ps4 Konzoly tak aby člo­vek kte­rý si koupý můj Ps4 tak aby hrá hry od zno­va a ne jako že bude hrát Fortnite za můj učet.:)Děkuji za odpověď.

Odpovědět
    • admin napsal:
      11.8.2018 (18:29)

A) Deaktivovat pri­már­ní sys­tém PS4 (nasta­ve­ní-sprá­va účtu-akti­vo­vat jako váš pri­már­ní sys­tém PS4-Deaktivovat-Ano).
      B) Inicializace sys­té­mu PS4 (nasta­ve­ní-ini­ci­a­li­zo­vat sys­tém PS4-Plné)

Odpovědět
  51. Michal napsal:
    14.8.2018 (13:02)

Dobrý den.
    Mám dotaz, když kou­pím a při­po­jím k PS4 klá­ves­ni­ci, lze hrát tře­ba Fifu nebo Nhl také pro­ti sobě na jed­né konzoli?

Děkuji Michal

Odpovědět
    • admin napsal:
      14.8.2018 (13:05)

Klávesnice není na PS4 pod­po­ro­vá­na pro hra­ní her (pou­ze pro zadá­vá­ní tex­tu). To zda je mož­né hrát hru ve více hrá­čích (ovla­da­čem) je uve­de­no vždy na oba­lu kra­bič­ky, je to hru od hry jiné, nelze obec­ně odpovědět.

Odpovědět
  52. Tereza napsal:
    17.10.2018 (21:31)

Dobrý den, Stáhla sem si na pc hru kte­rá je na Ps4-byla lev­něj­ší když se stáh­ne do pc. Vložila na USB disk kte­rý jsem zapo­ji­la do Ps4 ale nemůžu nikde najít to úlo­žiš­tě kde je ta hra.. Můžeme mi pro­sím pora­dit jak postu­po­vat jest­li to vůbec tak­to pře­nést jde a jest­li to půjde pře­hrát když to není kou­pe­no pří­mo ve ps4 sto­re? Dekuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      17.10.2018 (21:35)

Na PS4 fun­gu­jí jen hry pro PS4 zakou­pe­né v Playstation Store (žád­né pc hry nelze na ps4 spustit).

Odpovědět
  53. Tomáš napsal:
    6.11.2018 (15:33)

Dobrý den, asi hloupý dotaz, ale chtěl bych se zeptat: Můžu dávat disk ze hrou hned po zapnu­tí kon­zo­le nebo musím počkat až kon­zo­le naje­de a při­hlá­sím se? Děkuji za odpověď.

Odpovědět
    • admin napsal:
      6.11.2018 (15:53)

Disk s hrou může­te do kon­zo­le vlo­žit kdy­ko­liv je tato zapnu­tá, tedy i hned po zapnutí.

Odpovědět
  54. Libor napsal:
    11.11.2018 (15:55)

Jak maxi­mál­ně dlou­hý kabel hdmi s ether­ne­tem mohu zapo­jit? Při zapo­je­ní 15m hdmi nefun­gu­je přenos…

Odpovědět
    • admin napsal:
      11.11.2018 (16:09)

Odzkoušené jsou 5m kabe­ly. Delší mohou vyža­do­vat repe­a­ter hdmi sig­ná­lu, závi­sí na kva­li­tě kabe­lu atd.

Odpovědět
  55. Jitka napsal:
    26.11.2018 (12:19)

Dobrý den, mám PS4 Slim a plá­nu­ji dokou­pe­ní kame­ry a move ovla­da­čů. Můžete mi pro­sím dopo­ru­čit hry pro pla­ystati­on 4 move (bez VR)? Mě se bohu­žel daří najít pou­ze pro PS3. Děkuji.

Odpovědět
    • admin napsal:
      26.11.2018 (14:05)

Na PS4 takřka žád­né pohy­bo­vé hry nejsou (kro­mě taneč­ních nesmys­lů typu Just Dance). Kupovat kame­ru a move ovla­da­če na PS4 má význam jen ve spo­je­ní s Playstation VR brý­le­mi, jinak je to cel­kem k niče­mu. Pohybové hry, kte­ré by se ovlá­da­ly jen přes kame­ru a move ovla­da­če vychá­ze­ly na sta­rý Playstation 3, nový PS4 toto prak­tic­ky nepod­po­ru­je a move ovla­da­če na něm vyu­ži­je­te téměř výluč­ně jen pro ovlá­dá­ní zmí­ně­né vir­tu­ál­ní rea­li­ty PSVR.

Odpovědět
  56. Lucka napsal:
    11.12.2018 (13:52)

Dobrý den, je mož­né vyu­ží­vat pla­ystati­on plus na dvou pří­stro­jích? Máme jeden doma a dru­hý u babič­ky. Děkuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      11.12.2018 (14:02)

Je to mož­né, za před­po­kla­du, že jed­na z kon­zo­lí bude akti­vo­vá­na jako pri­már­ní. Následně se dá z dru­hé kon­zo­le při­hlá­sit k PSN účtu s akti­vo­va­ným PS Plus prv­ní kon­zo­le (samo­zřej­mě v jeden oka­mžik může PS Plus vyu­ží­vat jen jeden při­hlá­še­ný uži­va­tel, tj. niko­liv záro­veň na obou konzolích).

Odpovědět
  57. Jaro napsal:
    13.12.2018 (0:27)

Dobrý deň mám otá­zoč­ku , keď si idem kupo­vať PS4 z onli­ne kupo­va­ný­mi hra­mi ako iné neprísť .. hry zak­úpe­né a ulo­že­né v na HDD sa dajú hrať aj bez účtu ? Resp. Dajú sa pre­niesť na iný účet ale to isté zariadenie ?

Odpovědět
    • admin napsal:
      13.12.2018 (0:40)

Hry zakou­pe­né digi­tál­ně jsou váza­né na kon­krét­ní účet a bez při­hlá­še­ní k němu je nelze hrát.

Odpovědět
  58. Patrik napsal:
    25.12.2018 (8:20)

Dobrý den, když sma­žu hru kte­rou jsem kou­pil přes PlayStation sto­re mužů jí opět kdy­ko­liv nain­sta­lo­vat nebo o ní při­jdu? Děkuji za odpověď.

Odpovědět
    • admin napsal:
      25.12.2018 (16:39)

Jednou zakou­pe­nou hru může­te poz­dě­ji kdy­ko­liv zno­vu stáh­nout ze sto­re, samo­zřej­mě o ni “nepři­jde­te”.

Odpovědět
  59. Domisek napsal:
    25.12.2018 (20:27)

Dobrý den chtěl bych se zeptat když mám full hd tv nebu­de něja­ký pro­blém s ps4 pro když ps4 pro je na 4k? Děkuji za odpověď.

Odpovědět
    • admin napsal:
      25.12.2018 (20:30)

PS4 PRO při­po­jí­te bez pro­blé­mů k jaké­ko­liv TV s full hd roz­li­še­ním s hdmi vstu­pem. Samozřejmě v tako­vém pří­pa­dě nevy­u­ži­je­te výhod 4K roz­li­še­ní a pro­vo­zo­vá­ní PRO kon­zo­le na full-hd tv moc smys­lu nemá…

Odpovědět
  60. Darek napsal:
    27.12.2018 (22:41)

Dobry den, jak poznam, ze je pc moni­tor vhod­ny pro pri­po­je­ni k ps4 slim… zkou­sel jsem to ke star­si­mu s dvi vstu­pem, kde jsem pou­zil pre­chod­nik z hdmi a napsa­lo mi to pou­ze out of ran­ge … pou­zil jsem fujitsu e19‑5 .… je moz­ne to nejak vyre­sit? Pokud ne, zaji­ma­lo by me, jest­li napriklad ten­to moni­tor lze pou­zit, popr jest­li jate nejaka jina dopo­ru­ce­ni v teto ceno­ve hla­di­ne. Dekuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      27.12.2018 (23:14)

Ideální je moni­tor s hdmi vstu­pem s nativ­ním roz­li­še­ní full-hd. To je nej­jed­no­duš­ší a bez­pro­blé­mo­vé řešení.

Odpovědět
  61. David napsal:
    2.1.2019 (20:21)

Dobrý den chci se zeptat mám xbox one s a hru PUBG kama­rád by si stá­hl tu samou hru šlo by se při­po­jit na onli­ne a hrát spolu?

Odpovědět
    • admin napsal:
      2.1.2019 (21:58)

Sony nepod­po­ru­je cross plat­form mul­tipla­yer a v tuto chví­li jsou hrá­či všech plat­fo­rem od sebe oddě­le­ni a nelze hrát “spo­lu”.

Odpovědět
  62. Honza napsal:
    9.1.2019 (20:47)

Dobrý den. Pořídil jsem si PS4, na kte­rém je sta­rý účet a cca 22 her. Nemám s PS moc zku­še­nos­ti a nevím co je lep­ší vol­ba. Starý účet si při­způ­so­bit, tzn. sma­zat veš­ke­rou his­to­rii, postu­py v hrách a pře­jme­no­vat účet (nevím jest­li to jde), nebo si vytvo­řit účet nový a sta­rý zane­chat? Kdybych účet sma­zal, před­po­klá­dám, že bych o veš­ke­ré hry při­šel. Děkuji za odpověď

Odpovědět
  63. Mr.man napsal:
    13.1.2019 (12:12)

Dobrý den,
    Dneska jsem hrál a měl ovla­dač na nabí­je­ní v kon­zo­li a šel kolem bra­tr zava­dil o něj a kon­zo­le spadla na zem. Vše zatím fun­gu­je jen mě zají­má jest­li kon­zo­le nějak sama pozná jest­li je poško­ze­ný disk.
    Děkuji.

Odpovědět
    • admin napsal:
      13.1.2019 (15:36)

Pokud vše fun­gu­je, tak bych se tím neza­bý­val. Pokud by došlo k výraz­né­mu fyzic­ké­mu poško­ze­ní dis­ku, nefun­go­val by vůbec. Pokud by se vysky­to­va­ly něja­ké chy­by čte­ní apod., tak pro­vést nej­lé­pe rein­sta­la­ci celé­ho OS.

Odpovědět
  64. Lukáš napsal:
    16.1.2019 (19:13)

Dobrý den,
    Mám hru Uncharted 4 na ps4 v cd ver­zi. Bude ta hra kte­rou jsem již hrál na své kon­zo­li spus­tit a nain­sta­lo­vat na kon­zo­li mého kama­rá­da, a popří­pa­dě poté spus­tit opět na mé konzoli?
    Děkuji.

Odpovědět
    • admin napsal:
      16.1.2019 (19:23)

Samozřejmě, hru lze insta­lo­vat na libo­vol­ném množ­ství kon­zo­lí. Hrát ji lze ale jen a pou­ze na té kon­zo­li, ve kte­ré je disk s hrou v dané chví­li vložený.

Odpovědět
  65. Luboš napsal:
    24.1.2019 (12:08)

Dobrý den,

chci si stáh­nout něja­kou hru ze sto­re, zřej­mě zadám pla­teb­ní úda­je z kar­ty, potom si hru stáh­nu. Co se sta­ne v pří­pa­dě, že mi tře­ba umře hdd? Příjdu o sta­že­nou hru, nebo si mám udě­lat zálo­hu na ext.disk?

Děkuji za odpověď.

Odpovědět
    • admin napsal:
      24.1.2019 (12:09)

Hry zakou­pe­né digi­tál­ně si může­te kdy­ko­liv opa­ko­va­ně zno­vu zdar­ma stáh­nout (po při­hlá­še­ní k účtu z něhož byla hra zakoupena).

Odpovědět
  66. Matěj napsal:
    31.1.2019 (7:53)

Dobrý den můj syn jsi hrál s mým PS4 a dal obno­vit sys­tém a jeli­kož nemám nabí­je­cí kabel k ovla­da­či tak mi ovla­dač nefun­gu­je jde zapnout ovla­dač i bez něj nebo ho musím mít? Do teď jsem ovla­dač nabí­jel s nor­mál­ní nabí­ječ­kou na mobil.

Odpovědět
    • admin napsal:
      31.1.2019 (9:58)

Ovladač je nut­no v tom­to pří­pa­dě pro­po­jit s PS4 usb kabe­lem (tím co jste obdr­že­li v bale­ní při náku­pu konzole).

Odpovědět
  67. Petr napsal:
    4.2.2019 (17:12)

Zdravím nevím jak jse mi to poved­lo ale něco jsem zmáč­kl na ovla­da­či a od té doby mám při­blí­že­ný obraz.Nevíte co s tím Děkuji(tlačítkami R3 a L3 to není).

Odpovědět
    • admin napsal:
      4.2.2019 (21:46)

Pokud jde o nechtě­nou akti­va­ci zoo­mu (resp. v češ­ti­ně “při­blí­že­ní” — akti­vu­je se sou­čas­ným stis­kem tla­čít­ka PS a čtve­reč­ku), tak její zru­še­ní se pro­ve­de stis­kem koleč­ka nebo tla­čít­ka PS.

Odpovědět
  68. Libor napsal:
    19.2.2019 (0:34)

Zdravím, mám dotaz. Přidal jsem si hru zdar­ma na ps plus. Teď je ta hra za dobrou cenu na sto­re ale vzhle­dem k tomu že už byla při­dá­na ji nelze kou­pit. Je mož­né ji nějak zakou­pit aby byla v mém vlast­nic­tví? (jela i bez ps plus)

Odpovědět
    • admin napsal:
      19.2.2019 (0:47)

Tak to jsem ješ­tě nesly­šel, že by někdo chtěl pla­tit za hru, kte­rou už má zdar­ma… pokud nefun­gu­je kla­sic­ké sma­zá­ní již sta­že­né hry z knihov­ny a násled­ně její zakou­pe­ní za pení­ze, dopo­ru­ču­ji kon­tak­to­vat pří­mo pod­po­ru sony

Odpovědět
      • Libor napsal:
        19.2.2019 (1:16)

Tak nechtěl jsem být závis­lý jen na pří­tom­nos­ti člen­ství PS Plus. Děkuji za rych­lou odpověď.

Odpovědět
  69. Daniel napsal:
    23.2.2019 (1:22)

Dobrý den, chci se zeptat na jed­nu věc. Jedna se mi o to když mám půj­če­nou kra­bi­co­vou ver­zi hry kte­rou mám roze­hra­nou a poté si ji kou­pím na sto­ru (musím CD vrá­tit a na sto­ru je akce), zůsta­ne mi ulo­že­ny postup ve hře?
    Protože to sami jsme ten­krát ude­lal s jinou hrou a musel jsem tu pre­de­slou CD ver­zi sma­zat aby se dala stáh­nout ta digitální.
    Nechci při­jít o postup v tyhle hře, je tam spous­ta stra­ve­ne­ho casu 😀 díky za odpověď.

Odpovědět
    • admin napsal:
      23.2.2019 (15:28)

Uložené pozi­ce v hrách jsou na dis­ku oddě­le­ny od insta­lač­ních dat her, tak­že když se sma­že jen samot­ná hra, nemá to vliv na ulo­že­né pozi­ce — ty tedy při sma­zá­ní samot­né hry zůsta­nou na dis­ku zachovány.

Odpovědět
  70. Honza napsal:
    15.4.2019 (20:18)

Zdravím chci se zeptat, stá­hl jsem si ze sto­ru nhl19 a fifu 19, všech­no fun­go­va­lo jak mělo. Dokud jsem neod­stra­nil pro­fil ze kte­ré­ho jsem to kupo­val a násled­ně insta­lo­val. Po zalo­že­ní nové­ho účtu, mi hry nejdou spus­tit a odka­zu­je me to na stor abych si je zno­va zakou­pil. Můžu s tim něco dělat? Diky

Odpovědět
    • admin napsal:
      15.4.2019 (20:23)

Digitální náku­py jsou vázá­ny na účet, z něhož byl nákup pro­ve­den. Tzn. vyu­ží­vat digi­tál­ně zakou­pe­né hry v jiném účtu nelze.

Odpovědět
  71. Ondra napsal:
    26.8.2019 (18:18)

Dobrý den, syn si kou­pil PS4 Pro, a v návo­du se píše, že po zapo­je­ní do sítě a zapnu­tí, kon­t­rol­ka napá­je­ní zabli­ká mod­ře a pak sví­tí bíle. Bohužel pořád mod­ře bli­ká. Tv vůbec PS4 nenač­te. Prosím o radu jest­li je chy­ba při spouš­tě­ní nebo je tře­ba kon­zo­li vrátit.
    Díky

Odpovědět
    • admin napsal:
      26.8.2019 (18:51)

Pokud kon­t­rol­ka opa­ko­va­ně jen mod­ře bli­ká, je něja­ký pro­blém (správ­ně by chví­li po zapnu­tí měla jen bíle sví­tit). Kozoli vypnout, zkon­t­ro­lo­vat zda je vše dob­ře při­po­je­né — čas­tá vada je nedo­sta­teč­ně zasu­nu­tý hdmi konek­tor do konzole/tv a násled­ně zno­vu zapnout. Pokud stá­le jen mod­ře bli­ká, vyzkou­šet safe mód — viz https://playstation4konzole.cz/758/ps4-konzole/reinstalace-ps4/

Odpovědět
      • Ondra napsal:
        26.8.2019 (20:14)

Děkuji za info, bohu­žel se nedo­sta­nu ani do safe mode

Odpovědět
  72. Kotas napsal:
    6.9.2019 (4:22)

Dobrý den, vytvo­řil jsem své­mu 9 leté­mu syno­vi dět­ský účet. Převedl pení­ze v mém účtu do PS wallet a on si kou­pil na svém účtu v PS sto­re hru Plant vs Zombies GW2. Bohužel na jeho učtu se nedá hra spus­tit a stá­le vypi­su­je “You are too young or don’t have the correct per­mis­si­ons to access onli­ne fea­tu­res”. V rodi­čov­ské kon­t­ro­le jsem zkousil povo­lit snad úpl­ně vše, ale bez výsled­ku. Budu vám vděč­ný za kaž­dou radu. Děkuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      6.9.2019 (9:57)

zde je odkaz na dota­zy a pří­pad­né tipy na mož­né řeše­ní od lidí, kte­ří s tou­to hrou při digi­tál­ním zakou­pe­ním mají problémy:
      https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/You-are-too-young-or-don-t-have-the-correct-permissions/m‑p/5781177/highlight/true#M3927

Odpovědět
  73. Honza napsal:
    19.9.2019 (19:29)

Dobrý den,
    hra­je­me s pří­tel­ky­ní Borderlands 3 ve split­scre­en módu na jed­né televizi.
    Je mož­né k PS4 PRO při­po­jit dru­hý moni­tor nebo tele­vi­zi a hrát, aby nebyl roz­dě­le­ný obraz, ale uka­zo­val se kaž­dé­mu na svém moni­to­ru nebo televizi?

Předem děku­ji za odpověď

Odpovědět
    • admin napsal:
      19.9.2019 (19:56)

Bohužel při­po­je­ní více moni­to­rů (TV) k jed­né kon­zo­li, tak aby kaž­dý uka­zo­val jiný obraz není možné.

Odpovědět
  74. Jarda napsal:
    26.9.2019 (11:21)

Dobrý den, pře­mýš­lí­me nad kou­pí kla­sic­ké ps4, roz­běh­ne i nověj­ší hry nebo je nut­né zakou­pit PRO ver­zi? Nebo zatim hrát na sta­re ps3 a počkat než bude ps5. Nevíme jak se roz­hod­nout. Děkuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      26.9.2019 (11:33)

Rozhodnutí bych udě­lal pod­le TV jakou máte. V pří­pa­dě, že jde o TV s full HD roz­li­še­ním, boha­tě bude sta­čit Playstation 4 Slim. Pokud máte pořád­nou (tj. ale­spoň 55″) TV se 4K roz­li­še­ním, pak bych volil Playstation 4 PRO. Čekat na něco nemá smy­sl — PS5 nevy­jde dřív než za rok a pak zas může­te čekat na PS6…

Odpovědět
      • Jarda napsal:
        26.9.2019 (11:37)

Děkuji za odpo­věď, spí­še mi jde o výkon. Takže pokud si kou­pím ps4 slim zahra­jí na ní vše vařím he si mys­lím rozhodnuto.

Odpovědět
        • admin napsal:
          26.9.2019 (11:40)

Ano, hry na PS4 jsou udě­la­né tak, že je roz­běh­ne­te na všech mode­lech Playstation 4 konzolí.

Odpovědět
  75. Pavel napsal:
    15.10.2019 (13:10)

Zdravím, mám dotaz ohled­ně při­po­je­ní klá­ves­ni­ce a myši k ps4. A ke hře call of duty modern war­fa­re remas­te­red. Po při­po­je­ní klá­ves­ni­ce fun­gu­je a ve hře vůbec

Odpovědět
    • admin napsal:
      15.10.2019 (13:54)

PS4 hry nejsou děla­né pro ovlá­dá­ní myší/klávesnicí a ovlá­dá­ní her tak­to není pod­po­ro­vá­no. Klávesnici na PS4 vyu­ži­je­te jen na zadá­vá­ní textu.

Odpovědět
  76. Radek napsal:
    29.10.2019 (14:20)

Dobrý den,
    je mož­né z mého PS účtu vyma­zat již zakou­pe­né (nain­sta­lo­va­né) hry? Jde mi pře­de­vším o dema, kte­ré mi v knihov­ně děla­jí ako­rát nepo­řá­dek. Předem děku­ji za odpověď.

Odpovědět
    • admin napsal:
      29.10.2019 (14:26)

Hry lze z knihov­ny jed­no­du­še vyma­zat — najet na hru, opti­ons, vpra­vo polož­ka dele­te (či jinak pokud je nasta­ve­no něco jiné­ho než ang­lič­ti­na v systému).

Odpovědět
  77. Adam napsal:
    30.10.2019 (9:48)

Dobrý den chci se zeptat na cz titul­ky ve hrách. Příklad poří­dím si hru kde uve­de­ný cz titul­ky nejsou ale hra loka­li­za­ci na PlayStationu má. Cz titul­ky se mi tak pak nějak stáh­nou při aktu­a­li­za­ci hry?

Odpovědět
    • admin napsal:
      30.10.2019 (9:54)

Záleží jen na tom zda zakou­pe­ný nosič má na sobě čes­ké titul­ky nebo nemá. Dodatečné “sta­ho­vá­ní češ­ti­ny” se na PS4 nedělá.

Odpovědět
      • admin napsal:
        30.10.2019 (18:34)

Ne kaž­dý hdmi split­ter s ps4 fun­gu­je… Obecně spí­še fun­gu­jí ty, kte­ré mají samo­stat­né napá­je­ní ze síťo­vé­ho adapte­ru. V kaž­dém pří­pa­dě na PS4 “nic nena­sta­ví­te”, je tře­ba poří­dit hdmi split­ter, kte­rý s ps4 fun­gu­je, tj. nakou­pit tam, kde dekla­ru­jí jeho funkč­nost s ps4 kon­zo­le­mi. A ješ­tě jed­na věc, už jsem viděl roz­bo­čo­vač, kte­rý na PS4 nor­mál­ně fun­go­val a na PS4 PRO vůbec ne — pro­blém byl jen v tom, že roz­bo­čo­vač nebyl z něja­ké­ho důvo­du kom­pa­ti­bil­ní se 4K roz­li­še­ním (neměl ve spe­ci­fi­ka­ci ani zmín­ku o tom, jest­li je kom­pa­ti­bil­ní s hdmi 2.0). Proto na kla­sic­ké PS4 ve full HD fun­go­val a na PRO ve 4K nejel.

Odpovědět
  78. Boris napsal:
    30.10.2019 (17:57)

Dobrý den,
    Zakoupil jsem PS4 PRO a zjis­til, že má vel­mi kva­lit­ní při­po­je­ní i přes zeď, tak jsem kou­pil HDMI roz­dě­lo­vač. A chtěl bych zapo­jit ps k dvě­ma TV, abych mohl hrát jak v obý­vá­ku, tak v lož­ni­ci. Bohužel PS přes roz­dě­lo­vač nejde. Není mož­né to někde v nasta­ve­ní změnit?
    Děkuji

Odpovědět
  79. Tomas napsal:
    3.11.2019 (15:56)

Zdravim chtel bych se zeptat, kdyz mam exter­ni har­d­disk na ps4 a kou­pim si hru z pla­ysto­re kte­ra se mi nain­sta­lu­je na hdd muzu ji hrat u kama­ra­da na jinem ps4?

Odpovědět
    • admin napsal:
      3.11.2019 (16:11)

Hra zakou­pe­ná digi­tál­ně je pocho­pi­tel­ně vázá­na ke kon­krét­ní­mu PSN účtu z něhož byla zakou­pe­na. Pokud při­po­jí­te exter­ní disk s nain­sta­lo­va­nou PS4 hrou (zakou­pe­nou digi­tál­ně v pla­ystati­on sto­re) na jinou Playstation 4 kon­zo­li, tak aby ji bylo mož­né hrát, je nut­né se při­po­jit k inter­ne­tu a při­hlá­sit se na dané kon­zo­li k PSN účtu z něhož byla tato hra zakoupena.

Odpovědět
  80. Tomas napsal:
    4.11.2019 (10:25)

Dekuji za odpoved 

Odpovědět
  81. Novy napsal:
    21.11.2019 (17:11)

Dobrý den
    Chci se zeptat
    1.Když si neza­pla­tim ps+(clenstvi), mužu si kupo­vat hry z playstoru?
    2.Když si už kou­pim hry z ps+, a člen­ství mi pak vypr­ši, budu tyto hry moc dál hrát, když je mám z tama koupené?
    Děkuji za odpověd

Odpovědět
    • admin napsal:
      21.11.2019 (21:46)

Hry zakou­pe­né v Playstation Store za pení­ze (k tomu nepo­tře­bu­je­te pla­ystati­on plus) lze hrát i když není Playstation Plus aktiv­ní (samo­zřej­mě jen ty her­ní čás­ti, kte­ré nevy­ža­du­jí PS Plus). Jiná situ­a­ce je u her, kte­ré si zdar­ma stáh­ne­te v rám­ci před­plat­né­ho Playstation Plus. Takové hry jsou funkč­ní jen pokud je aktiv­ní i před­plat­né Playstation Plus.

Odpovědět
  82. Milano14 napsal:
    11.12.2019 (13:23)

Dobrý den,

zva­žu­ji kou­pi PS4. Víceméně nepo­tře­bu­ji hrát onli­ne, ale hrát sin­gle pla­yer u her jako God of War, RDR2, MK, Assassins Creed, Uncharted, Last of US atd.…
    Případně pro děti Crash Bandicoot, Spyro atd…
    Je nut­né kupo­vat PS Plus?
    Nebo pro hru v sin­gle pla­ye­ru je to také vyžadováno?
    V mís­tě byd­liš­tě není úpl­ně kva­lit­ní při­po­je­ní, tak abych zby­teč­ně nevy­ho­dil peníze.

Děkuji za odpověď

Odpovědět
    • admin napsal:
      11.12.2019 (13:31)

PS Plus před­plat­né není pro sin­gle pla­yer (offli­ne) hra­ní není vyža­do­vá­no a obe­jde­te se bez něho. Nicméně s poža­dav­kem na inter­ne­to­vé při­po­je­ní je nezbyt­né počí­tat. Spousta PS4 her vyža­du­je inter­ne­to­vé při­po­je­ní i když se nehra­je online.

Odpovědět
      • Milano14 napsal:
        11.12.2019 (13:38)

Díky za odpověď.
        Připojení mám, ale urči­tě to není na žád­né vel­ké inter­ne­to­vé pře­střel­ky jako COD atd.
        Jde mi spíš o to aby se děti moh­li čas od času na něčem vyblb­nout a já si mohl vyčis­tit hla­vu u něja­ké­ho solid­ní­ho sin­gle pla­ye­ru. Mám asi 10let PS3, ale tam už moc zají­ma­vých titu­lů nevychází.
        Ale vzhle­dem k Vaší radě, můžu bez obav kupovat 🙂

Odpovědět
  83. Filip napsal:
    25.12.2019 (22:53)

Jde hrát z jed­no­ho ps4 hra pro dva na dvou tv.myslím tím,aby nemu­se­la být roz­dě­le­na obra­zov­ka. Je tako­vá mož­nost? .. někde sem cetl ze sta­čí kou­pit hdmi split­ter diky

Odpovědět
    • admin napsal:
      25.12.2019 (22:56)

Ne to samo­zřej­mě nelze. HDMI split­ter jen roz­dě­lu­je stej­ný obraz na dva výstupy.

Odpovědět
      • Filip napsal:
        25.12.2019 (22:58)

Takže pule­na obra­zov­ka budu pořád..diky za radu

Odpovědět
  84. Tomáš napsal:
    26.12.2019 (10:23)

Dobry den chci se zeptat jen pro moji zaji­ma­vost zjis­tim nekde kte­re hry na ps4 potre­bu­ji disk ke spus­te­ni diky

Odpovědět
    • admin napsal:
      26.12.2019 (15:25)

Nevím, jest­li rozu­mím správ­ně otáz­ce, ale na kon­zo­lích je to tak, že kaž­dá hra, kte­rá byla insta­lo­va­ná z fyzic­ké­ho nosi­če vyža­du­je ten­to disk v mecha­ni­ce při spouš­tě­ní pro ově­ře­ní zda sku­teč­ně stá­le vlast­ní­te ori­gi­nál­ní hru.

Odpovědět
  85. croate napsal:
    9.1.2020 (19:16)

Jen tako­vý malý dotaz,jsou něja­ké hry pou­ze pro POHYBOVÝ OVLADAČ SONY PLAYSTATION MOVE PS719183860?Mentálně posti­že­né­ho klu­ka do VR brý­lí nedostanu.Děkuji za odpo­věď Pepa.

Odpovědět
    • admin napsal:
      9.1.2020 (19:28)

Takových her (kte­ré se dají ovlá­dat pomo­cí PS4 move ovla­da­če a PS4 kame­ry) je jen pár — z komerč­ně pro­dá­va­ných jde o taneč­ní hry ze série Just Dance a pak pár drob­ných hří­ček, kte­ré jsou ke sta­že­ní zdar­ma v PS Store — např. Playroom. Pořizovat kvů­li nim PS4 move ovla­dač a PS4 kame­ru moc nedá­vá smysl…

Odpovědět
  86. Dalibor napsal:
    26.2.2020 (7:52)

Dobry den chtel bych pora­dit ‚když odstra­nim svuj učet na ps4 mohu ho zase akti­vo­vat ‚pre­cha­zim z ps4 slim na ps4 pro,dekuji za odpoved

Odpovědět
    • admin napsal:
      26.2.2020 (10:11)

Ano — při pře­cho­du ze sta­ré na novou kon­zo­li nej­pr­ve pro­veď­te deak­ti­va­ci pri­már­ní kon­zo­le na starém zaří­ze­ní. A pak po zalo­go­vá­ní do PSN účtu na nové kon­zo­li pro­veď­te akti­va­ci pri­már­ní kon­zo­le na novém přístroji.

Odpovědět
  87. MICHU4647 napsal:
    24.8.2020 (13:07)

Dobry den. Muzu se zeptat, kdyz dam xbox hru do ps4 sta­ne se ze tre­ba se to nejak roz­bi­je a nebo ze ta hra pujde

Odpovědět
    • admin napsal:
      24.8.2020 (13:18)

Ne, nic se nesta­ne, hra pocho­pi­tel­ně v PS4 “nepů­jde”.

Odpovědět
  88. Martin Pašek napsal:
    9.11.2020 (14:45)

Dobrý den. Mám dotaz na PS4 VR, zda na něm jdou pře­hrát hry MOVIE PS 3 s kame­rou a pohy­bo­vý­mi ovla­da­či? Dále se chci zeptat, jak mám vybí­rat hry, kte­ré jdou hrát pomo­cí těch­to ovla­da­čů? Děkuji

Odpovědět
  89. Petr napsal:
    4.1.2021 (19:31)

Dobrý den, mám dotaz jako rodič.Máme ps4 a taky 2 děti, kte­ré se o hra­ní hádají.
    Je mož­né hrát Fortnite sou­čas­ně s dvě­mi ovladači?
    Omlouvám se, ale jsem v tom­to laik.
    Děkuji za odpo­věď, Petr

Odpovědět
    • admin napsal:
      4.1.2021 (20:32)

Fortnite na PS4 (nepla­tí to pro PC ver­zi) v někte­rých her­ních reži­mech (např. Battle Royale Duos/Squads) umož­ňu­je hru dvou hrá­čů na roz­dě­le­né obra­zov­ce. Jsou k tomu potře­ba dva ovla­da­če dual­shock 4 a dva vytvo­ře­né uži­va­tel­ské účty se stej­ným jazy­ko­vým nastavením.

Po vstu­pu do hlav­ní­ho menu hry zapně­te ovla­dač a při­hlaš­te dru­hé­ho hrá­če. Po při­hlá­še­ní do účtu se dru­hý hráč obje­ví v sezna­mu a po spuš­tě­ní hry (jen v módech, kte­rý roz­dě­le­nou obra­zov­ku pod­po­ru­je) se hra auto­ma­tic­ky roz­je­de v reži­mu roz­dě­le­né obra­zov­ky s hrou dvou hrá­čů z jed­né Playstation 4 konzole.

Na toto téma je na you­tu­be spous­ta videí, kde je zob­ra­zen postup krok za kro­kem jak na to — např. zde: https://www.youtube.com/watch?v=F0omsPrWKWc

Odpovědět
  90. Oldřiška napsal:
    7.2.2021 (23:28)

Dobrý den, chtě­la bych se zeptat jest­li jdou pře­vést posta­vy z Diabla z ps3 na ps4. Děkuji moc a jest­li ano tak jak. Děkuji

Odpovědět
    • admin napsal:
      7.2.2021 (23:37)

Ne, to bohu­žel nejdou převést.

Odpovědět
  91. Dawo napsal:
    15.8.2021 (10:05)

Dobrý den , když mám stáh­nu­té hry na PlayStation a roz­bi­je se , zůsta­nou hry na účtě nebo tou poru­chou zmi­zí ? Děkuju za odpo­věď <3

Odpovědět
  92. Marry napsal:
    4.12.2021 (9:00)

Mám jeden malý dotaz. Když sma­žu video z PS4 můžu ho zase obno­vit? Děkuji za odpověď.

Odpovědět
    • admin napsal:
      4.12.2021 (15:24)

Ne.

Odpovědět
  93. david napsal:
    11.2.2022 (9:09)

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jest­li jde na PS4 dát jinou kame­ru než sony?

Odpovědět
  94. Jan napsal:
    3.8.2022 (13:37)

Dobrý den chtěl bych se zeptat jest­li když si kou­pím hru za pení­ze a odstra­ním ji, můžu si tu hru stáh­nout zno­vu zdar­ma z knihovny?

Odpovědět
    • admin napsal:
      3.8.2022 (15:17)

Ano, hru kte­rou jste si zakou­pi­li v Playstation Store “digi­tál­ně” může­te kdy­ko­liv zno­vu zdar­ma stáh­nout. Samozřejmě za před­po­kla­du, že jste při­hlá­še­ni účtem, ze kte­ré­ho byla hra původ­ně kupo­vá­na. Seznam veš­ke­rých zakou­pe­ných her najde­te vždy v “knihov­ně”.

Odpovědět

Reagovat na komentář od Mr.man

Odpověď na komentář zrušíte zde.

PRODEJHER.cz na Facebooku

Co říkáte na Playstation 4 ?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Když dochází místo na PS4 řešením je výměna interního HDD za větší nebo pořízení externího harddisku

Co dělat, když dochází místo na PS4
- výměna interního HDD za větší
- pořízení externího PS4 harddisku

V jakém e-shopu nakoupit Sony PS4 ?

• Playstation 4 PS4 konzole
  • Hry na Playstation 4 v češtině
  • PS4 ovladače na Playstation 4
  • PS4 herní příslušenství na Playstation 4

Spolupracujeme

• Playstation 4 e-shop
  • populární e-shop Prodejher.cz

Sitemap - mapa stránky